L'Espectacle Programació Entitat
 
L'actriu esparreguerina Anna Lizaran mor als 68 anys a causa d'un càncer
12 de gener de 2013

Anna Lizaran, nascuda l'any 1944 a Esparreguera, va descobrir de ben jove l'amor pel teatre a la seva població natal i se sentia afortunada de mantenir encara viva fins al final la mateixa passió.

"T'esperem", deia la pancarta en l'estrena de "La bête", l'últim treball que havia d'interpretar Anna Lizaran i que no va poder arribar a estrenar per la malaltia que li ha causat la mort. Al desig de l'equip del Teatre Nacional de Catalunya, s'hi va afegir l'aplaudiment efusiu del públic, però l'espera s'ha acabat. L'actriu, una de les grans referències del teatre català, ha mort aquesta matinada als 68 anys, a l'Hospital Clínic de Barcelona, a causa d'un càncer.

Anna Lizaran era "la Lizaran", la més eminent. Amb "Agost", la seva última obra i el seu gran triomf, va trencar tots els rècords d'espectadors i de funcions al Teatre Nacional de Catalunya. L'obra es va haver de reposar al teatre el 2012 perquè més gent la pogués anar a veure. Lizaran brodava el paper com a protagonista.

La gran dama del teatre català se sentia feliç amb el pas dels anys, perquè amb la maduresa li havien arribat grans personatges per interpretar, que li renovaven la passió pel teatre.

El nom d'Anna Lizaran està lligat als grans moments del teatre català dels últims quaranta anys. Va ser una de les fundadores de Comediants, i, després d'uns anys d'estudi a París, amb Jacques Lecoq, va ser una de les fundadores del Teatre Lliure, on no va deixar de créixer com a actriu.

Al llarg de la seva carrera va fer compatible el teatre amb la televisió i el cinema. Des d'"El vicari d'Olot", l'any 80, fins a "Herois", el 2010, va participar en una dotzena de pel·lícules, algunes, com "Actrius" o "Forasters", amb Ventura Pons.

La llista de premis d'interpretació que ha rebut pels seus treballs és important i inclou el Premi Nacional de Teatre i el Gaudí de cinema. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Missa en record a l'Anna, dimarts 15 de gener, a les 19.30 hores a l'església Sta. Eulàlia d'Esparreguera
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2019 / info@lapassio.net / 93 777 15 87