L'Espectacle Programació Entitat
 
La Passió d’Esparreguera es posa en marxa
12 de febrer de 2014

Des del passat mes de novembre la Passió d’Esparreguera està posant en marxa la temporada 2014

Sembla que va ser ahir que es tancava la temporada 2013 amb el tradicional piscolabis, a on es va celebrar que la temporada havia estat bona i plena de fruits. És amb aquest esperit, que ja fa mesos que s’està preparant la nova temporada 2014.
La direcció de l’espectacle d’aquesta temporada 2014 és la mateixa que la de la temporada passada a excepció de la Maria Coll (degut al seu embaràs). De manera que, enguany, formen l’equip David Aguado, Jaume Navarro i Maria Martín. Un equip que va començar a treballar el mes de juliol passat per tal de planificar la nova temporada, amb uns objectius concrets: aconseguir la naturalitat de l’espectacle i potenciar l’emoció per arribar al fons de la sensibilitat de l’espectador i fer-li viure en primera persona tot el que passa dalt l’escenari.
Dies d’assajos...
Els assajos d’aquesta temporada van començar el mes de novembre passat; d’aquesta manera s’ha esponjat el calendari d’assajos programats els mesos de gener i febrer, i s’ha assajat amb molta més fluïdesa que en temporades anteriors, en què ens vèiem obligats a assajar cinc dies (de vegades, sis i tot) dels set dies de la setmana. Aquests assajos realitzats abans de les festes nadalenques van ser molt profitosos: s’hi va fer un treball exhaustiu amb personatges com, per exemple, Judes, Samaritanes, Peres, Jesús... Des de la direcció escènica, s’ha donat l’opció als actors i actrius de replantejar-se els personatges i desenvolupar un treball interpretatiu a través del text per donar una nova visió i una millor vida als personatges respectius.
Durant els assajos s’ha treballat molt la projecció i el volum de la veu de tots els actors i actrius per evitar possibles problemes de so els dies de representació. La Passió d’Esparreguera no utilitza micròfons per amplificar les veus dels actors i actrius; utilitza microfonia d’ambient i això s’aconsegueix treballant la projecció de la veu correctament.
Novetats de la temporada...
Un dels joves actors que s’afegirà enguany al repartiment és Enric Fernández que, a partir d’aquesta temporada interpretarà el paper de Sant Joan. L’Enric va ser escollit, en un càsting de cinc candidats, triats per la direcció escènica.
Pel que fa al text, s’ha modificat el que correspon al quadre de «La llei mosaica», incorporant-hi uns fragments que l’autor ja tenia escrits des d'un bon principi (1968). Aquests versos ens ajuden a comprendre molt millor la situació política que es vivia a Israel en època de Jesús, i que ens recorda molt la situació actual de les relacions entre Catalunya i Espanya.
Un altre dels quadres amb modificacions és el de l’«Entrada a Jerusalem». En aquesta nova versió veiem com, en forma de flash-back, Jesús recorda les paraules que va adreçar a Jerusalem des de dalt de la muntanya, quan fa la seva entrada triomfal a la ciutat. Amb aquest efecte de flash-back, s’inicia l’ús d’un recurs escènic que en properes temporades es podria utilitzar en algun altre moment de l’espectacle.
Pel que fa a l’escenografia, es durant a terme petits canvis com ara canviar, en el Sant Sopar, les tovalles blanques de la taula per unes d’un altre color cru, un detall que donarà un aire més rústic i humil al Cenacle, i farà més humana la relació entre Jesús i els apòstols.

Respecte al quadre de l’Ascensió (popularment conegut com al «Glòria»), provarem un final diferent i més impressionant. És un quadre que mai no ha tingut el final apoteòsic desitjat pels diferents equips de direcció, que han provat versions de tot tipus a la recerca del millor final.
S’ha treballat en un nou vestit per als soldats del Sanedrí. Aquests soldats són els encarregats de detenir Jesús a l’hort de Getsemaní. Els criats del «Braseret» quedaran integrats en aquesta tropa de soldats del Sanedrí. També s’ha millorat el vestit de la Salomé, incorporant-hi elements daurats –el vel i el cinturó– perquè destaqui més per sobre les concubines.

Les direccions escènica, artística i musical han treballat conjuntament –i també en trobades individuals– durant la preparació de la temporada, conscients que l’èxit de la posada en escena de l’espectacle depèn de l’estreta col·laboració de totes tres àrees.

S’ha fet una campanya de difusió especial entre els joves, en els diferents instituts d’Esparreguera, per donar a conèixer encara més l’espectacle i intentar implicar-los-hi fent de soldats.

Resumint, amb el treball intensiu que s’ha fet amb els actors i actrius i les ganes i il·lusió de tothom venint als assajos faran que aquesta temporada sigui millor que l’anterior i de ben segur el públic sortirà del teatre molt satisfet i, sobretot, emocionat de l’espectacle que li oferim: La Passió d’Esparreguera!
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2018 / info@lapassio.net / 93 777 15 87