L'Espectacle Programació Entitat
 
Pas endavant en la Federació Catalana de Passions
6 d'octubre de 2008

Les principals Passions de Catalunya finalment s’han constituït sota el nom de Federació Catalana de Passions i ja han aprovat els seus estatuts, a més de resoldre que la seu social de la Federació serà La Passió d’Esparreguera. Aquests són els punts més importants que els representants de les principals passions catalanes van acordar durant la reunió d’ahir celebrada a Esparreguera.

El President de La Passió d’Esparreguera, Manel Roca, ha fet una valoració molt positiva de la reunió i afirma que “la Federació Catalana de Passions serà una eina que marcarà un abans i un després de les Passions” fent referència a la força que en resulta de la unió de les Passions.

La Federació Catalana de Passions es va constituir oficialment en assemblea el passat 1 de juny a Cervera i es va determinar que les funcions bàsiques de l’entitat serà la promoció dels espectacles, unir forces per tenir més representació pública i davant dels estaments oficials així com tenir una delegació pròpia a la Federació de Passions d’Europa.


La Federació Catalana de Passions consta de les Passions de Cervera, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Reus, Vilalba dels Arcs, Granollers, Sant Vicenç dels Horts, Banyoles i Esparreguera.

Antecedents:

La idea d’unir en una entitat a les principals Passions de Catalunya va sorgir el 2005 a Esparreguera amb la finalitat d’estar vinculats directament a la Federació d’Europassions i durant tot aquest temps s’ha anat donant forma i treballant perquè ara la Federació Catalana de Passions sigui un fet. Durant tot aquest temps, La Passió d’Esparreguera ha enviat representants a totes les trobades de Passions europees així com ha elaborat una base de dades amb totes les Passions de Catalunya per tal de portar a terme aquest projecte.
En aquest sentit, recordem la Trobada de Passions dels Països Catalans celebrada el 2005 a Esparreguera en la qual l’acte central va ser La Passió de Passions, una representació de La Passió fruit de la barreja de la trentena de Passions que van assistir-hi. El resultat va ser una representació única, on la barreja de diferents estils i tipologies d’espectacle va ser la característica principal.
Un altre dels moments importants en el camí de la futura creació de la Federació Catalana de Passions, va ser la Trobada de Passions Europees el 2007 en la qual es celebrava els 25 anys d’Europassion i commemorava la primera trobada entre Passions europees que es va celebrar el 1982 entre La Passió d’Esparreguera i la Passió de Loudéac (França). Entre els diferents actes lúdics, la Trobada d’Europassions va dur a terme la representació de La Passió en diferents idiomes.
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2019 / info@lapassio.net / 93 777 15 87