L'Espectacle Programació Entitat
 
El LOLA05 tanca a La Passió amb l’assistència de 409 espectadors
8 de novembre de 2005

La mostra prova que les propostes avantguardistes i agosarades són la principal aportació del teatre alternatiu i de petit format

La 3a edició de la Mostra de Teatre Alternatiu i de Petit Format, LOLA, ha finalitzat amb una important assistència de públic a les quatre obres estrenades al Teatre La Passió. Un total de 409 espectadors han gaudit de les diferents propostes que s’han presentat al teatre, dissenyades d’una forma molt diferent al que s’acostuma a veure: s’ha recreat un espai íntim a partir de reduir les dimensions i situar al públic a sobre de l’escenari de la Sala Gran de La Passió, i també s’ha optat per presentar una de les obres a la Sala Petita, El Verí, de la companyia Mutis pel fòrum. L’espectacle infantil Stop, de la companyia la Gralla, que va representar-se a la Sala Gran ahir diumenge a les 18h, ha estat l’únic que ha mantingut l’estil habitual.

Una alternativa a la tradició

Totes les propostes, a excepció de Deu catalans i un rus –l’homenatge dedicat a Ovidi Montllor-, han inclòs suport audiovisual, el que demostra que les companyies que es dediquen al petit format són més innovadores i es recolzen en altres alternatives menys tradicionals, que en canvi són molt habituals als espectacles comercials.
El debat que va iniciar la programació del LOLA a La Passió i que va comptar amb Joan Castells, com a moderador; Raquel Tomàs, com a representant de l’espai alternatiu Areatangent; el dramaturg Marc Rosich; el director Antonio Calvo; i l’actor Quimet Pla; ja va apuntar que el públic acostuma a associar el teatre amb un fet intel·lectual a diferència d’altres iniciatives culturals com el cinema, que mou masses sense grans esforços. La visió però, va ser positivista perquè es considera que cada cop la gent consumeix més teatre i les propostes interessants són ben rebudes.

 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2018 / info@lapassio.net / 93 777 15 87