L'Espectacle Programació Entitat
 
El Teatre de la Passió d'Esparreguera acollirà una funció de 'Magda', una òpera en català
2 d'agost de 2015

El Teatre de La Passió d’Esparreguera serà un dels espais en els quals es presentarà l’òpera Magda, la primera producció de la companyia Teatre Líric Català, creada per fomentar la producció i exhibició d’òperes en català. Magda es representarà a Esparreguera el diumenge 11 d’octubre de 2015, a la tarda (18:00h). Les localitats per a aquesta funció ja es poden adquirir a través de la plataforma Ticketea. El muntatge s’estrenarà a Barcelona a finals de setembre i farà una gira posterior que, a més d’Esparreguera, passarà també per Terrassa i Sitges, entre d’altres.

Amb llibret de Jordi Voltas i música de Ramon Ribé, Magda està ambientada a la Barcelona dels anys 70, uns anys d’intensa commoció social i de lluita per aconseguir la llibertat. La trama narra el descobriment de l’amor per damunt de qualsevol barrera i esdevé un gran himne a la llibertat personificat en la protagonista, Magda, una dona de l’alta burgesia que decideix trencar amb les convencions socials. Laura Vila i Toni Marsol encapçalen un repartiment integrat també per Maria Miró, Marc Pujol, Francesca Roig, Marc Sala. Xavier Aguilar i Dani Morales. La producció comptarà amb la direcció musical de Frederic Oller mentre que l’autor del llibret i Pedro Ruiz Ortega executaran la direcció escènica i Júlia Sesé dirigirà el cor. L’espectacle inclou la participació de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i els cors Anton Bruckner i Ariadna.

“Magda és una crònica dels anys finals del franquisme, una òpera situada als 70, però que té molts punts de contacte amb l’actualitat”, avança l’escriptor sabadellenc Jordi Voltas, un dels artífexs del projecte. Magda va néixer a partir d’una obra teatral de Voltas, Judici a Pere Casaldàliga, que reflexa l’enfrontament entre el religiós català i el govern, l’exèrcit i la pròpia Església. “La idea que va néixer en aquell text es va acabar de configurar quan els personatges es van apoderar de la història”, explica Voltas.

La música de Magda és el “resultat del text i del seu dramatisme”, explica Ramon Ribé que ha composat una partitura amb un inici ombrívol i un desenvolupament lluminós que va resseguint el camí interior dels personatges. “És una música que busca arribar a la gent, molt lírica i transparent”, assegura el compositor, que també en destaca la importància del cor. “El cor de Magda dialoga amb els cantants i assoleix una entitat pròpia com a personatge, com els cors de les tragèdies gregues”.

Teatre Líric Català neix amb la voluntat de fomentar l’amplia tradició de teatre líric que hi ha a Catalunya, ja sigui amb l’estrena de produccions de nova composició, ja sigui a partir de l’ampli repertori existent d’aquest gènere. En aquest sentit, l’estrena de Magda al Teatre Principal és tota una declaració d’intencions, no només pel fet en si mateix sinó també perquè, fa gaire bé cent anys, quatre personalitats del món artístic es van aliar per convertir el Principal en el centre del teatre líric català. Es tracta dels compositors Enric Morera i Enric Granados, l’autor Adrià Gual i el pintor Lluís Graner. Fruit de la seva voluntat, i en només dos anys, van estrenar-se a l’escenari del capdavall de la Rambla obres com El compte Arnau (amb llibret de Josep Carner i música d’Enric Morera), La presó de Lleida (d’Adrià Gual i Jaume Pahissa) o La Santa Espina (d’Àngel Guimerà i Enric Morera).
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2018 / info@lapassio.net / 93 777 15 87