L'Espectacle Programació Entitat
 
Teatre: SANTA JOANA DELS ESCORXADORS
6 de setembre de 2015

Sala Petita de La Passió 3, 4, 9 i 10 d’octubre Producció La Passió d’Esparreguera i Grup Bohèmia

Bohèmia proposa un muntatge pensat per a treballar amb la gent jove de La Passió, dinamitzar l’actual companyia de teatre de La Passió i aconseguir a través del seu moviment contribuir a afrontar el moment actual que viu l’entitat.

L’esperit que ens va moure a crear aquest grup teatral fa més de 15 anys va ser la il·lusió per portar a escena peces teatrals amb un llenguatge jove, innovador, a poder dir les coses a la nostra manera i fer-ho com a grup de joves participants a La Passió. És per això que en aquest muntatge volem reunir els joves de fa més de 15 anys amb els joves d’ara i alliberar la nostra mirada teatral. Proposem Santa Joana dels Escorxadors de Bertold Brecht, un text dur i complex, amb un ample repartiment i direcció de la Vicky Alvelo (exdirectora de l’espectacle de La Passió).

En aquest espectacle volem implicar a tots els equips tècnics de La Passió i també comptem amb la participació de la JOCPE, un projecte amb base a La Passió amb qui compartim objectius. Aspirem amb aquesta proposta a un projecte inclusiu, on la gent de La Passió que ho desitgi hi pugui participar per gaudir amb nosaltres del que ens uneix: l’amor pel teatre!


Bertolt Brecht (1898-1956) escriu Santa Joana dels Escorxadors el 1932 en plena convulsió d’entre guerres. En aquell moment el dramaturg treballarà de manera molt compromesa amb el teatre: serà director del Deutscher Theater i fundarà el Berliner Ensemble i tornarà a brillar amb llum pròpia a les capitals europees, fet que propiciarà tensions amb el SED (Partit Socialista Unificat d’Alemanya) i amb buròcrates culturals pel que algunes de les obres proposades per Brecht, com Santa Joana dels Escorxadors, seran refusades pel reflex de l’atmosfera convulsa i reivindicativa d’entreguerres que mostra l’obra.
Bertold Brecht reflexa en la seva obra el seu esperit comunista i la fundació del seu teatre èpic. Concretament, en aquest text, Brecht declara el seu interès i influència a 3 bandes sobre el mite de Joana d’Arc (especialment La donzella d’Orleans de Schiller), el tema de l’Exèrcit de Salvació, que ja apareix en obres anteriors, i la biografia americana d’un especulador de borsa (ja havia escrit Dan Drew 1925, que resta irrealitzat).
El text té un argument aparentment senzill: el magnat de la carn de Chicago intenta, per mitjà de manipulacions i especulacions fer-se amb el control del trust, fet que deixarà milers d’obrers al carrer i els treballadors de lesindústries satèl·lit en una greu situació pel que hauran de tancar les fabriques. Un poble arruïnat, escanyat per la cobdícia d’un sol home que sap jugar les seves cartes per anar apretant i no escanyar, però no es podrà dir el mateix del seu segon, que veien l’exemple del seu cap anirà més lluny, fins al final i sense pietat. Una dona apel·larà a la justícia divina i intentarà obrir els ulls dels capitalistes carnissers sense èxit. Com va fer Jesucrist, Joana Dark radicalitzarà la seva postura, abandonant l’ordre dels Barrets Negres a la que pertanyia per implicar-se al fons en la seva causa; en estovar el cor de Mauler, el magnat de la carn sense escrúpols, però serà predicar en el desert.
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2019 / info@lapassio.net / 93 777 15 87