L'Espectacle Programació Entitat
 
Ramon Oller porta ‘Bendita’ a Esparreguera, actual residència de la companyia "Metros"
22 de maig de 2006

La darrera obra de Metros, Bendita, arriba al Teatre La Passió amb motiu de la residència a Esparreguera de la companyia que dirigeix Oller.

Després de Carmen, Pecado Pescado i Romeo & Julieta, Ramon Oller presenta Bendita el proper 26 de maig al Teatre La Passió, com a resultat de la residència de la companyia Metros a Esparreguera. L’espectacle, inspirat en La Casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, utilitza la dansa com a instrument per recrear la manca de llibertat, la repressió i la reclusió impo-sada. Una proposta que destaca per l’aplicació d’un collage de músiques populars flamenques, que serveixen per ressaltar el món andalús descrit per Lorca i donen més força a les passions i els sentiments contradictoris dels protagonistes de la història.
En aquesta ocasió, l’obra també inclou text i interpretació teatral a través de l’actriu Elisa Crehuet, que interpreta el paper de Poncia, i d’Anna Criado, retratada com a Bernarda.
D’aquesta manera, Oller segueix fidel al seu estil d’intercalar la dansa amb el teatre per no aturar-se només en l’expressió estètica del moviment i poder transmetre també contingut. Un
muntatge on el llenguatge de l’actualitat i el més tradicional es barregen amb contrastos portats al extrem per mostrar tots els components del drama lorquià.

Un acord per la dansa
El ballarí i coreògraf, Ramon Oller, aprofitant el seu origen esparreguerí, va acordar amb l’Ajuntament d’Esparreguera fixar la residència de la seva companyia a la vila l’any 2005. La
iniciativa sorgeix per la necessitat de trobar un espai on poder assajar la versió final de l’espectacle amb tota l’escenografia.
El Teatre La Passió permet aquesta possibilitat, i per això Oller ha triat Esparreguera com el lloc oficial de Metros. Aquesta col·laboració suposa al mateix temps, que totes les obres de la
companyia tinguin com a mínim un passi al Teatre La Passió. De fet, dins del seu primer any d’estada al teatre, Oller també ha promogut la docència amb classes dirigides a fomentar la dansa contemporània entre les generacions més joves, que s’han impartit a través de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera i el Teatre La Passió.
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2019 / info@lapassio.net / 93 777 15 87