L'Espectacle Programació Entitat
 
La Passió es trasllada a la Capital de la Cultura Catalana per presentar el seu espectacle
26 de juny de 2006

L’entitat escenificarà a Amposta, actual seu de la Cultura Catalana, alguns dels quadres més representatius de La Passió. La presentació serà el 9 d'abril pels carrers de la ciutat.

Un any després de la I Trobada de Passions dels Països Catalans, organitzada amb motiu de l’any d’Esparreguera com a Capital de la Cultura Catalana 2005, La Passió ha decidit presentar el seu espectacle a Amposta el proper diumenge 9 d’abril, per tal de fer de pont cultural entre les ciutats que ostenten el títol de seu de la cultura catalana.
Cada temporada, La Passió escenifica alguns dels seus quadres més representatius a llocs emblemàtics dels territoris catalans. L’espectacle s’ha traslladat des del 1997, any en què la presentació es va fer al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), a Girona, Tarragona, al Museu d’Història de Catalunya, a la nova seu de l’Institut del Teatre, a Andorra, el Museu Dalí de Figueres, Perpinyà o el Fòrum de les Cultures. La temporada 2005 va ser el moment de donar protagonisme a Esparreguera com a Capital de la Cultura Catalana, i per això es va organitzar una Trobada de Passions que va culminar
amb l’estrena d’un espectacle inèdit, Una Passió de Passions, format per les escenes de 13 entitats que representen La Passió als territoris de parla catalana.

Presentació a Amposta

L’acte de presentació de La Passió a Amposta concentra alguns canvis en el seu plantejament. Si fins ara les escenes s’interpretaven simultàniament en forma de quadres plàstics, ara s’a niran succeint i els mateixos personatges es traslladaran d’un lloc a un altre.
La primera escena prevista es recrearà a la Plaça de l’Església d’Amposta i serà l’Entrada a Jerusalem, un quadre molt característic de La Passió, que inaugurarà l’acte coincidint amb
que diumenge 9 d’abril és l’autèntic Diumenge de Rams. Aquest quadre serà seguit per una escenificació plàstica del Sanedrí a l’Ajuntament, que donarà pas a la Flagel·lació que es realitzarà al lateral de la Capella de Santa Susanna. Poc després s’interpretaran els moments de l’empresonament (al carrer Castell, just davant de l’antiga discoteca) i el judici davant Pilat
(al castell). La presentació a Amposta culminarà amb dos quadres mítics: el Carrer de l’amargura (al fossar del castell) i la Pietat (entrada Escola de les Arts).
El president de La Passió, Manel Roca, l’alcalde d’Amposta, Joan Maria Roig, i l’alcalde d’Esparreguera, Xavier Sitjà, clausuraran l’acte a la biblioteca municipal de la Capital de la Cultura 2006.
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2018 / info@lapassio.net / 93 777 15 87