Sortida a Ceret

00.jpg (20104 bytes)La colla Aires de la Passió ha participat en el 45è Concurs de colles sardanistes que organitza el Foment de la Sardana de Ceret, a la Catalunya Nord. La colla que era la base dels Aires també comptava amb dansaires de la Imagina't i la Jovenalla.
Vam marxar dissabte al migdia d'Esparreguera amb 3 cotxes i 14 joves amb moltes ganes de passar-s'ho bé. Un cop a La Jonquera vam parar per dinar, ja eren les 3 de la tarda i teníem força gana. Tot seguit carretera amunt i arribem a Ceret. Sorpresa general, tres pancartes gegants informen del concurs, i el poble estava ple de cartells que anunciaven el "Festival de la Sardane". Un cop allà vam buscar la Place Picasso on hi feien balls catalans. Després de prendre uns refrescs i de donar una volta pel poble ens vam anar a canviar. Vam dormir en un pavelló amb els components del grup Galzeran. Abans del concurs vam fer un partidet de futbol amb alguns dansaires dels Petits Galzeran. Com que ells duien autobús i no el tenien ple, ens van oferir lloc per anar fins a la plaça. Un cop allà ens van informar que havíem de fer galop de fantasia, cap problema, a pensar una mica i ja està, 4 actuacions entre la cercavila. Un cop finalitzada la cercavila arriba l'hora del concurs. Dues tandes per poder-hi cabre tots i ballets un cop finalitzades les sardanes, feien distreure a la gent. El resultat del concurs no va ser el què desitjàvem, però cal tenir en compte que érem 5 parelles. Finalment 8ens de 12. Durant la sardana de germanor es van apagar tots els llums i van donar un fanalet a cada dansaire. Finalitzat el concurs no ens van quedar forces ni per sortir de festa. Vam sopar, el què havíem comprat prèviament a un supermercat, ja que tot ho tanquen molt d'hora i vam estar xerrant una estona per fora el pavelló.
L'endemà al matí dutxa amb l'aigua gelada i a esmorzar. Vam ballar una sardana a la plaça on hi feien una audició. I després ens en vam tornar cap a casa, un cop recollides totes les coses del pavelló. A la tornada vam fer una parada a Girona, on vam anar a dinar i a fer un volt per la ciutat. I finalment a mitja tarda tornada cap a casa. Un cap de setmana atapeït però molt profitós. En definitiva, ens hem passat molt bé.

La Jonquera Dinant a l'àrea de servei Cartell a l'entrada del poble
Balls catalans a la Place Picasso De visita per Ceret A l'autobús de la Galzeran
Abans de fer la cercavila Galop de fantasia Cobla Principal del Llobregat
1a sardana de lluïment Descansant entre sardanes 2a sardana de lluïment
Balls tradicionals Germanor Germanor amb els fanals encesos
Foto a la Plaça de braus amb el trofeu Dinar a Girona La Catedral de Girona amb tot el grup