17è Aplec d'Esparreguera (Matí)
Enguany ha sigut el primer cop que hem organitzat l'aplec d'Esparreguera. La festa ha estat marcada pel mal temps, tot i que veient les fotografies no ho sembla. Tota la nit de dissabte ha plogut, i diumenge de bon matí també. Hem esperat fins les 10 per decidir on el fèiem, si als jardins de Can Comelles o al Pavelló Ramon Martí. Finalment el cel s'ha calmat i hem col·locat totes les coses al seu lloc.

Servei de bar, venta de gelats, de samarretes, de cd's i el sorteig d'una gran panera eren unes de les quantes paradetes que teníem muntades a la plaça.

Decisió encertada, ja que ens ha aguantat tot el matí. La coincidència amb les eleccions municipals, la incertesa del mal temps i la fresca que feia, ha condicionat la gent a pujar fins els jardins. Sobretot al matí l'afluència ha sigut més aviat escassa.

A mesura que el matí avançava anava sortint el sol. Durant tot el matí ens ha acompanyat la cobla Ressò d'Igualada. Un cop finalitzades les 6 sardanes ens hem quedat a dinar allà mateix.

. . .
. . .
. . .

 

  Primera part de la Tarda

La tarda ha començat amb el cel força clar, però de mica en mica s'ha anat enfosquint. En la cinquena fotografia es pot apreciar el cel ben negre. A la tarda ens han acompanyat les cobles Vila d'Olesa, Ressò i Contemporània, en aquest ordre estàven col·locades a la tarima i així han estat fotografiades. Tot i que el temps no millorava la gent s'ha animat més a pujar i l'aspecte de la plaça ja era diferent al del matí. S'han format unes 6 rotllanes, destacant-ne a les fotografies una de molt gran, formada per molts dansaires de l'entitat —18 de juny, Jovenalla, Aires i Imagina't—. A la tarda molts avis, alguns d'ells amb cadira de rodes, que estan a la Residència de Can Comelles, s'han animat a sortir per veure a la gent ballar sardanes. I quan anàvem per la 8a sardana de la tarda —"La Júlia de Solsona"— interpretada per la cobla Contemporània, ha caigut el gran xàfeg. Han començat a caure gotes, la cobla s'ha anat posant a sota els parasols del bar i una mica a cobert com podien fins acabar la sardana amb els instruments mullats, mentres queia una tromba d'aigua que ens ha obligat a tancar paradeta i traslladar-nos al Pavelló.
.

.
.
. . .

 

  Segona part de la Tarda

Un cop traslladat l'equip de megafonia, algunes cadires pels músics i les begudes hem reiniciat l'aplec, aquest cop al Pavelló Ramon Martí. Aquí s'ha sortejat la panera, i casualitats de la vida els hi ha tocat al Roger i l'Anna Rosa, dansaires de l'entitat, una gran panera que no han volgut compartir ;) Potser perquè aquest pavelló és en un lloc molt cèntric força gent a vingut a les graderies per poder gaudir de les sardanes. Destacar l'animació de la cobla Contemporània amb sardanes com "Dintre el galliner", més coneguda com "pio-pio" o la última que han tocat entrant per les rotllanes, anant a tocar a les graderies amb els espectadors o finalitzant l'actuació marxant en fira índia pel mig de la pista. L'aplec l'ha tancat la cobla Ressò que ha interpretat la sardana "Joves Lleons". I després de tot, neteja, mentres alguns s'ho passaven bé amb els globus.
.

. . .
. . .
. . .
. . .