Després de molts anys sense celebrar-se, enguany s'ha recuperat un acte molt significatiu: el lliurament de premis al Palau de la Generalitat. A nivell institucional, el president de la Unió de Colles —Antoni Samper— va reivindicar un cop més un major suport per part dels mitjans de comunicació per fer possible la difícil tasca de difusió de la nostra dansa, tot denunciant tractes discriminatoris en diversos programes de màxima audiència emesos en mitjans públics. El Conseller de Cultura —Jordi Vilajoana—, va reafirmar-se en la voluntat de donar suport a la difusió de la sardana, i va acceptar repetir anualment aquest acte.
1 de febrer de 2003, a les 17h          

 

  Lliurament dels premis
. . .

            Víctor Cibran
El lliurament de premis va efectuar-se al Saló de Sant Jordi, amb la presència del president de la Unió de Colles Sardanistes, el Conseller de Cultura i el President del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana —Joan Vidal i Gayolà—. La locució va anar a càrrec de Víctor Cibran, membre de la Junta de la UCS.
Les colles premiades van ser:

Modalitat de Lluïment:
Arrels Dintre el Bosc (Manresa, Veterans), Violetes del Bosc (Barcelona, Grans), Nova Tarragona Dansa (Tarragona, Juvenils), Esqueix (Sabadell, Infantils) i Xerinola (Tarragona, Alevins).
Colla Complerta (Lluïment, Revesses, Punts Lliures): Mare Nostrum (Barcelona, Grans) i Jovenalla de la Passió (Esparreguera, Juvenils).
Revesses per colla: Aqualata (Igualada, Grans), Dolça Garrotxa (Olot, Juvenils), Dolç Infern (Lleida, Infantils) i Cabirols (Sabadell, Alevins).
Individual de Revesses: Pere Alcaina (Veterans), Joan Manuel Paños (Grans), Jordi Casals (Juvenils) i Gerard Fernández (infantils).

Arrels Dintre el Bosc Violetes del Bosc Nova Tarragona Dansa

Esqueix Xerinola Aqualata

Dolça Garrotxa Dolç Infern Cabirols

Mare Nostrum Jovenalla Pere Alcaina

Joan Manuel Paños Jordi Casals Gerard FernándezUn cop acabat el repartiment de premis i les intervencions institucionals, la Cobla Contemporània va oferir-nos un peculiar concert, d'allò més original, per concloure l'acte. Un galop d'entrada, sardana de lluïment, revessa i fins i tot una sardana de germanor —amb barrets, globus, i galls inclosos...—. Una mostra més que la sardana està ben viva, i que tot és qüestió de prendre-s'ho amb una mica més de bon humor i optimisme...

 

  Jovenalla de La Passió, Colla Complerta 2002


Dansaires de la Jovenalla

Cal destacar el premi lliurat a una de les colles de la nostra Secció: la Jovenalla de La Passió. En aquesta ocasió la colla va rebre el trofeu que l'acredita com a Colla Complerta 2002 en categoria juvenil. Aquest trofeu es decideix tenint en compte la suma dels llocs assolits per les colles en el Campionat de Catalunya de lluïment, revesses i punts lliures.
A més dels dansaires i entrenadors de la colla, també van assistir a l'acte el responsable de la Secció Sardanista —Ramon Puente—, el secretari —Florenci Sariñena—, el president de La Passió —Manel Roca—, l'alcalde d'Esparreguera —Xavier Sitjà— i el regidor de cultura de l'ajuntament d'Esparreguera —Marcel Escudé—.
L'alcalde i el president de La Passió,
i membres de la Junta de la UCS
Colla Jovenalla, al Pati dels Tarongers, amb el trofeu de Colla Complerta 2002