Octubre de 2004
.
  Confirmat: Aires tercers de grup
25-10-2004 

Avui hem rebut la confirmació que els Aires han quedat en tercer lloc de la Promoció 1. Hem rebut un missatge de la UCS amb la puntuació de colla contra colla, i tal com havíem anunciat ahir, finalment l'empat ha caigut de la banda de la Nostra Ensenya. Des d'aquí per tant només ens resta felicitar a les dues colles que l'any vinent ballaran a Bàsic A, l'Antaviana i la Nostra Ensenya.

.
  Concurs de Bellvís
25-10-2004 

A Bellvís hi van anar els Aires, la Imagina't i les Roques Blaves. Com és habitual a les comarques de la terra ferma no hi ha categoria veterana i tots ballen en categoria gran. Els Aires com ja hem explicat es jugava entrar al Bàsic d'Honor.
Enllaços: Classificació concursPromoció 1

.
  Amb molta probabilitat els Aires quedaran en 3r lloc
24-10-2004 

Avui diumenge s'ha ballat l'últim concurs de la Promoció 1 i després de quatre concursos, 8 sardanes i molts esforços només una colla ha sortit de la plaça sabent que l'any vinent ballarà a Bàsic A, l'Antaviana, felicitats. Els Aires i la Nostra Ensenya han empatat a punts, 21 i també a sardanes, 4 per cada una. Segons les bases del Campionat si s'ha empatat a sardanes es mira jurat per jurat en cada sardana. Després de mirar els jurats dels tres primers concursos tenim que 12 jurats ens han posat per davant als Aires mentres que 18 a la Nostra Ensenya. La diferència és de 6 llocs, comptant que avui hi havia cinc jurats i dues sardanes, per tant 10 classificacions, per superar-los 9 jurats ens haurien d'haver posat per davant la Nostra Ensenya, per només 1 en contra. Això és pràcticament impossible ja que en el global de la classificació hem quedat 1 punt per darrera seu. Per tant podem quasi afirmar que la Nostra Ensenya entrarà a Bàsic A com a segona del grup. Tot això falta que es confirmi a la web de la UCS demà, segons se'ns ha informat.

.
  La Jovenalla cap a la final de Valls
18-10-2004 

Ahir diumenge es va celebrar el decisiu concurs de Terrassa amb una sola plaça en joc i dues colles intentant accedir-hi. Finalment aquesta plaça ha sigut per la Jovenalla que per un sol punt ha superat a la Montseny. L'Esqueix va fer dos primers llocs i encara té opcions matemàtiques de quedar campiona, tot i que les combinacions per tal d'aconseguir-ho són força complicades, la Nova Tarragona Dansa li porta 3 punts de diferència. Els Joves Laietans tenen assegurat el tercer lloc. El Campionat juvenil ha finalitzat la segona fase tal com va començar la primera, amb una errada de repartiment que ha fet baixar la puntuació d'una colla. A Solsona va ser la Jovenalla la que es va equivocar i de retruc l'Esqueix, i ahir va ser la Montseny. La competència és bona mentres sigui sana. La Jovenalla serà per quart any consecutiu a la Final de Valls.
Enllaços: Classificació concursBàsic Juvenil

.
  Segon Bàsic Aleví, i debuts a la Jovenalla
13-10-2004 

A la tarda mal temps. Concurs vàlid per al Bàsic Aleví passat per aigua. Una tormenta va fer que el concurs es disputés al lloc on sempre serveix de vestuari. Enguany es va netejar la sala i els vestuaris estaven al pis de dalt. La poca afluència de colles va permetre fer el concurs sense massa dificultats. 9 colles, dues tandes i una sardana de punts lliures feta per les colles Cabirols i Trapelles de forma conjunta, vàlida també pel Campionat de Punts Lliures Alevins. Una notícia boníssima que feia molts anys que no es veia va ser que les quatre colles alevines van ballar les dues sardanes amb 6 parelles. La jovenalla hi va prendre part com a única colla lliure juvenil. El concurs va servir per fer ballar a la gent que té menys possibilitats de fer-ho als Bàsics, cal remarcar que dues noies van fer el seu debut a juvenils.
Enllaços: Classificació concursBàsic Aleví

.
  S'obren les portes per pujar al Bàsic A
13-10-2004 

Ahir es va disputar el tercer concurs de la Promoció 1 grans a Roda de Barà en una plaça nova, que encara no estava enllestida del tot i que incomprensiblement tenia un pendent molt pronunciat. Fins aquí no hi hauria cap problema si no fos que la plaça s'anomena de la Sardana, que hi ha un monument dedicat a la nostra dansa i que per tant serà el lloc on es faran els concursos en anys successius, es podia haver pensat en la horitzontalitat del terra. El resultat del concurs va deixar la classificació general molt ajustada. Els Aires van fer dos tercers llocs, però els altibaixos de les altres colles fan que actualment estiguin en segon lloc al Campionat. L'Antaviana, que novament va fer dos primers, està destacada amb 6,4 punts i el primer lloc gairebé assegurat. Darrera hi ha un grup de 4 colles separades per dos punts i mig. Aires i Nostra Ensenya estan amb 15 punts, Encís amb 15,5 i Riallera amb 17,5. Només pugen dues colles a l'Honor A i és de suposar que una plaça se la disputaran aquestes quatre. Per tercer concurs consecutiu els Aires van treure la sardana revessa.
Enllaços: Classificació concursPromoció 1

.
  La Jovenalla buscant el camí de Valls
10-10-2004 

Després d'un inici de campionat marcat per l'errada en el repartiment, cosa superada en el segon concurs, la colla arriba a falta d'un concurs empatada en el quart lloc. La colla Montseny i la Jovenalla estan ambdues amb 17 punts, i només una d'elles tindrà accés a la Final de Valls. En les 4 sardanes on les dues colles s'han trobat la Jovenalla ha quedat per davant, però l'abscència de la Nova Tarragona Dansa, l'Esqueix i la Jovenalla a Lloret va permetre marcar dos segons llocs a la Montseny que fan que el resultat sigui d'empat. Per tant d'aquí a una setmana, a Terrassa, es veurà un bon concurs, si més no, l'emoció de comprovar quina colla accedeix a la gran final juvenil.
Enllaços: Classificació concursBàsic Juvenil

.
  Tercer concurs de la Promoció 2
10-10-2004 

La Imagina't ha fet avui el tercer concurs de la Promoció 2 i ha perdut definitivament l'opció a quedar primers de grup, i per tant accedir al Bàsic B. Avui han fet dos quarts llocs, sumant les puntuacions dels anteriors concursos la colla està en cinquena posició. Avui la colla amb l'ajuda de dos components dels Aires ha participat en el Campionat de Punts Lliures. La fusió que no ha pogut ser més àmplia per problemes de vestuari ha donat bon resultat. Fa dies que s'assaja amb gent de Jovenalla, Imagina't i Aires, per tal de poder fer canvis i participar tots d'aquest campionat.
Enllaços: Classificació concursPromoció 2 Punts Lliures

.
  Les Roques ballen en categoria gran
10-10-2004 

Avui les Roques Blaves han hagut de participar al concurs en la categoria de colles grans degut a que portaven una ajuda que trencava la mitjana d'edat de la colla. Això ha fet que en comptes de 7 tirades n'haguessin de ballar 10. S'ha solucionat amb bon humor i una mica més d'esforç per finalitzar les sardanes. Un bon entrenament de cara al proper concurs Bàsic.
Enllaços: Classificació concurs

.
  Comença el Campionat de Punts Lliures
10-10-2004 

Avui al migdia a Castellbisbal ha començat el Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Tres grups, dos de grans i un de juvenil i molts jurats. De moment sembla ser que la cosa funciona. Ara bé el grup B de grans ja ha començat amb un empat al segon lloc, la cosa per tant està força renyida.

.
  Correllengua 2004 a Esparreguera
10-10-2004 

Ahir a la tarda es va celebrar a Esparreguera una nova edició del Correllengua. Aquesta manifestació cultural en favor de la llengua catalana que recorrer els Països Catalans extenent els seus símbols i valors. Es van ballar tres sardanes, una primera d'exhibició la van ballar la 18 de juny i la Jovenalla, i posteriorment els Aires van ballar la segona sardana. Per finalitzar l'acte sardanístic es va ballar una sardana de germanor per tot el públic assistent. Tot seguit van actuar els castellers, diables i més grups de cultura popular catalana. Al capvespre, el grup Mitjanit va fer ballar a la gent que s'hi va acostar, tot prenent begudes de la terra.
Enllaços: Web CorrellenguaWeb CALCartell Correllengua 2004

.
  Primer concurs del Bàsic Honor Aleví
10-10-2004 

Diumenge passat la 18 de juny va participar al primer concurs del Bàsic Honor 2004 en categoria alevina. Finalment han sigut 4 colles les que s'han apuntat al campionat, dues de Sabadell, els Cabirols, actual campiona, i que compta amb tots els números per repetir èxit, i els Trapelles; una de Roses, La Rotllana, colla que participa per primer cop al campionat i els nostres alevins, la 18 de juny. En el concurs que va tenir lloc a Cornellà també hi va participar la Imagina't com a lliure.
Enllaços: Classificació concursHonor Aleví
Fotos galops: 18 de junyImagina't
Fotos ballant: 18 de junyImagina't